La Lectura Fàcil permet la comprensió de llibres, textos, webs, etc. a persones amb dificultats lectores (immigrants, persones amb discapacitat, gent gran, persones amb una escolarització deficient, etc.).
Perquè tothom té dret a accedir a la informació, a la literatura i a la cultura.

lunes, 4 de junio de 2012

L'autora M. Àngels Sellès al Club LF de Cornellà


15 de maig - El Grup de Lectura Fàcil  del Casal Jaume Nualart de Cornellá ha rebut la visita de Mª.’Àngels Sellés, autora del llibre De Chamartín a Collbató: la Guerra Civil viscuda per un nen (1936/1939) (Ed. La Mar de Fáci)l. La trobada es va realitzar a la Biblioteca Central de Cornellà, amb una forta assistència de públic, molt entusiasta i participatiu.

L’ acte va  esdevenir una experiència  molt enriquidora ,degut a que la majoria dels assistents ja s’ havia llegit el llibre i això va fer la trobada molt participativa  .L’ autora  es va mostrar encantada de trobar un grup tan entusiaste i motivat.

La   dinamaitzadora i  responsable del grup de lectura, Sra. Ariana  Ruiz , també va mostrar al seva satisfacció envers el grup pels avenços,i  l´esforç   del grup per llegir en català. Va comentar  l ‘ alt grau de motivació  dels components del grup ,  per la lectura  d’ aquest llibre, que feia que tots els lectors adelantessin lectura  a casa de manera individual en manifestar que  no podien deixar la lectura i “sentir-se enganxats” amb la història, fet que segons ella, no havia succeit amb cap altre lectura..

En el decurs de la tarda, ben aviat  es va establir  un corrent d’ entesa personal de  diàleg i d’un feeling especial  entre tots els assistents i l’ autora. El motiu es que molts dels assistents tenien un record  força viu de la guerra i postguerra per les pròpies vivències i per les de familiars directes. El  fet de poder compartir les mateixes vivències que  es narren en el llibre  va fer que l’acte fos molt entranyable i emotiu.No hay comentarios:

Publicar un comentario