La Lectura Fàcil permet la comprensió de llibres, textos, webs, etc. a persones amb dificultats lectores (immigrants, persones amb discapacitat, gent gran, persones amb una escolarització deficient, etc.).
Perquè tothom té dret a accedir a la informació, a la literatura i a la cultura.

martes, 8 de marzo de 2011

Trampa de foc: la lluita de la dones treballadores

Ja podeu gaudir de la lectura del nou llibre de la Núria Martí, Trampa de foc (La Mar de Fàcil). La data de publicació és molt especial: coincideix amb el dia de la dona treballadora (8 de març). I es perquè el llibre es basa en la història real de l’incendi de la fàbrica tèxtil Triangle a Nova York l’any 1911. A l’incendi hi van morir 146 persones, gairebé tot dones. Aquest fet va suposar la revolta de les dones per una treball digne, i va canviar la regulació laboral dels treballadors. El 25 de març el malaurat incendi del Triangle compleix 100 anys. Una història molt colpidora que la Núria Martí no ha volgut deixar de banda.
Aquest incendi va ser un dels esdeveniments de l’època que va donar lloc a la celebració del Dia de la Dona Treballadora. El llibre vol ser un homenatge i un recordatori a totes les dones que han lluitat i lluiten per la igualtat i llibertat de les dones.
L’autora, Núria Martí Constans va néixer el 1966 a Calella de la Costa i viu a Girona. Llicenciada en Filologia Catalana, és professora de català per a adults i escriptora. Ha obtingut diversos premis literaris. Entre altres, ha publicat la novel·la de Lectura Fàcil “Les mateixes estrelles” (2010),  amb la que va guanyar el I Premi de novel·la de Lectura Fàcil organitzat per CCOO.

 
Aquest és un petit tast del llibre:




Mentrestant, al novè pis,
el foc entrava per la finestra de l’escala
i ho anava encenent tot.
Algunes noies estaven paralitzades
i d’altres sentien un pànic terrible.
Què havien de fer?
Mai ningú els havia explicat
com havien d’actuar en cas d’incendi.
La Bettina va reaccionar de seguida.
No es volia deixar vèncer pel foc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario