La Lectura Fàcil permet la comprensió de llibres, textos, webs, etc. a persones amb dificultats lectores (immigrants, persones amb discapacitat, gent gran, persones amb una escolarització deficient, etc.).
Perquè tothom té dret a accedir a la informació, a la literatura i a la cultura.

viernes, 26 de noviembre de 2010

II Edició del Pla Pilot de Lectura Fàcil

Girona és el punt d’inici de la II Edició del Pla Pilot de Lectura Fàcil. El 26 de novembre s’engega aquesta segona edició, amb la presentació de la Lectura Fàcil a la Biblioteca Ernest Lluch de Girona.
Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre són els punts per on passarà aquesta nova edició per tal d’explicar, sensibilitzar i incentivar la creació de grups de Lectura Fàcil.
El Pla pilot és fruit de la col·laboració entre l'Associació de Lectura Fàcil i la Subdirecció General de Biblioteques del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. El seu principal objectiu és estendre la LF arreu de Catalunya, amb la participació de les biblioteques públiques, a través de donar a conèixer, sensibilitzar i incentivar la creació de grups de lectura fàcil.
La primera edició del Pla Pilot es va posar en funcionament el 2009 als municipis de les Borges Blanques, Palamós, Ripollet i Tortosa. En aquest primer any s’han creat 19 clubs de Lectura Fàcil nous arreu de Catalunya, i ja en sumen més de 50.
El dia 26 de novembre de 2010 la Biblioteca Ernest Lluch acull la primera sessió de la II Edició del Pla previst per a les biblioteques de la ciutat de Girona. El programa inclou la benvinguda a càrrec del Sr. Miquel Sitjar i Serra, director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, i la Sra. Lluïsa Faxedas, regidora de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Girona. A continuació, la Sra. Carme Mayol, codirectora de l'Associació de Lectura Fàcil, presenta el projecte i després s'impartirà un taller de formació per a persones interessades a crear grups de Lectura Fàcil.


Més informació

1 comentario: