La Lectura Fàcil permet la comprensió de llibres, textos, webs, etc. a persones amb dificultats lectores (immigrants, persones amb discapacitat, gent gran, persones amb una escolarització deficient, etc.).
Perquè tothom té dret a accedir a la informació, a la literatura i a la cultura.

miércoles, 29 de junio de 2011

Cloenda de les tertúlies LF a la Biblioteca del Sud de Sabadell amb Montse Flores

El Club LF de la Biblioteca del Sud de Sabadell, en col·laboración amb el CNL Sabadell, ens explica la cloenda de les tertúlies de Lectura Fàcil. En aquest acte final hi va participar Montse Flores, autora de L'aigua del Rif (La Mar de Fàcil).


La trobada entre l’escriptora i els seus lectors va tenir lloc el dimecres 22 de juny, a les 19.30 h, a la Biblioteca del Sud de Sabadell. 
Segons l’opinió de l’autora, aquest llibre pot fer canviar l’actitud de moltes persones i  ens pot transportar a països llunyans. Quan llegim, una paraula ens suscita mil imatges, personals i intransferibles. I si aconseguim que una paraula d'una llengua que no ens és pròpia ens transporti a llocs desconeguts o ens emocioni, segur que la fem nostra, segur que l'afegim al nostre patrimoni lingüístic.

Montse Flores va explicar el perquè del títol: "Hi ha un moment en la història on el personatge es troba amb el seu pare davant del mar. Sense parlar es poden dir moltes coses. L’aigua és vida, renova, corre... Hi ha un paral·lelisme amb la història del personatge."

Per a l’autora, és fàcil entrar en la història perquè la identificació amb el protagonista és immediata: "El text arrenca amb un d’aquells inicis que t’enganxen al moment, d’aquells que et fan comprar un llibre sense haver-ne tingut cap referència prèvia… Llegeixes “Em dic Ahmed. No sé si sóc feliç. Un és feliç quan viu la vida sense por” i, automàticament, saps que no podràs deixar de llegir fins a acabar-lo. Poques línies més enllà, ja ets l’Ahmed."

L’aigua del Rif va rebre una menció especial en el 1r Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil impulsat pel Servei Lingüístic de CCOO de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario